Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Notarii romani deschid \"porti\" la Bruxelles

Luni, 29 octombrie, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania va organiza la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana Ziua Portilor Deschise, un eveniment de informare si dialog dedicat cetatenilor romani rezidenti sau stabiliti definitiv in Belgia – din diaspora sau implicati in domeniul afacerilor europene - menit raspunda dilemelor de ordin juridic care apar in contextul internationalizarii tot mai accentuate a vietii cotidiene.

Evenimentul este conceput in colaborare cu Federatia Notariatului Belgian si realizat cu sprijinul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana si al Ambasadei Romaniei in Belgia.

Odata cu coincidenta tot mai pregnanta intre proiectul politic al Uniunii Europene si spatiul geografic al batranului continent, cetatenii sunt nevoiti sa se adapteze asa-numitelor "conditii de viata transfrontaliere”. Ei sunt confruntati in dreptul succesoral si cel al proprietatii cu situatii juridice complexe, care ridica intrebari aparte pentru persoanele implicate. Acest fenomen afecteaza cetatenii romani care traiesc in strainatate multi dintre acestia aflandu-se chiar in inima Europei, la Bruxelles.

Desi institutiile comunitare depun eforturi considerabile de articulare a unui spatiu juridic european in materie civila, care sa vina in intampinarea situatiilor mentionate, deocamdata diferentele dintre sistemele de drept ale statelor membre UE raman considerabile.

Profesionistii dreptului privat au identificat in practica majoritatea acestor problemele si, iata, vin cu cateva solutii in ultima zi a lunii octombrie, incepand cu orele 18h00.

Prin prezentarile pe care le vor efectua si prin disponibilitatea de a raspunde intrebarilor participantilor, notarii romani si belgieni isi propun sa fie cat mai utili romanilor din Belgia si le propun acestora o atmosfera dinamica si interactiva a lucrarilor, urmate de un cocktail, de-a lungul caruia discutiile vor putea fi desigur continuate.

Sursa: Amos News

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI