Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Solicitare de reexaminare a legii privind respingerea ordonantei DIICOT

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut presedintelui Traian Basescu sa solicite Parlamentului reexaminarea legii privind respingerea ordonantei DIICOT, in conditiile art. 77 alin.2 din Constitutia Romaniei.

Ordonanta DIICOT - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 131/2006 pentru modificarea si completarea Legii 508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - a fost respinsa in data de 10 septembrie 2007 de Senatul Romaniei, camera decizionala in acest caz.

Avand in vedere ca respingerea Ordonantei DIICOT ar putea genera disfunctii in sistemul judiciar, prin blocarea anchetelor de criminalitate organizata, Ministerul Justitiei a procedat la analizarea situatiei impreuna cu reprezentantii Ministerului Public.

Ministerul Justitiei considera ca respingerea OUG 131/2006, ar avea consecinte asupra activitatii DNA si DIICOT intrucat, in special, in cauzele privind criminalitate macro-economica, se va ajunge la situatia unor declinari de competente cu implicatii asupra finalitatii judiciare a cauzelor si administrarii eficiente a probatoriilor.

Sursa: Amos News

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI