Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Proiectul Rosia Montana, oprit pe termen nelimitat

Procesul de autorizare pentru proiectul minier de la Rosia Montana a fost oprit pe termen nelimitat de catre Ministerul Mediului.

Ministrul Attila Korodi sustine ca, dupa ce au fost consultati juristii ministerului si specialistii unei case de avocatura cu care institutia are contract, s-a decis ca documentul de urbanism prezentat de investitor este, din punct de vedere legal, nul.
"Teoretic, procesul de autorizare nu va continua decat in momentul in care procesul intentat de organizatiile nonguvernamentale care au contestat emiterea certificatului de urbanism si, implicit, au cerut suspendarea lui pana la judecarea procesului se va fi terminat", a declarat Korodi.

Reprezentantii Gabriel Resources sustin ca decizia Ministerului Mediului de a suspenda procesul de autorizare inainte ca justitia sa se pronunte este "scandaloasa" si "arata o totala desconsiderare fata de legislatia din Romania".

Procesul de evaluare a impactului proiectului Rosia Montana asupra mediului a inceput in mai 2006. Rosia Montana Gold Corporation intentioneaza sa exploateze timp de aproape
20 de ani zona de la Rosia Montana, sustinand ca ar putea extrage cateva mii de tone de aur si argint prin procedeul cu cianuri.

Sursa: Amos News

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI