Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Magistratii olandezi ii vor ajuta pe cei romani sa aplice legislatia europeana

Tudor Chiuariu a primit astazi vizita delegatiei olandeze condusa de Frans Timmermans, ministrul Afacerilor Europene din Regatul Olandei.

Discutiile au vizat progresele Romaniei in indeplinirea obligatiilor asumate ca Stat Membru, in domeniul justitiei, dar si schimbul de experienta in aplicarea legislatiei europene in cele doua State Membre.

Frans Timmermans si-a exprimat, in numele statului olandez, disponibilitatea de a acorda asistenta in proiectele de reforma judiciara.

Cele doua parti au convenit sa organizeze un seminar in cadrul caruia magistratii olandezi sa le prezinte magistratilor romani modul in are administreaza aplicarea legislatiei europene. Metoda care se aplica cu succes in Olanda este sistemul EUR-INFRA.

Acest sistem faciliteaza accesul la legislatia comunitara si reglementarile in vigoare, la tratatele si conventiile europene. Sistemul EUR-INFRA va veni in ajutorul magistratilor romani constituind un sprijin in administrarea tuturor legilor europene din sistemul judiciar si a studiilor de caz.

In prima faza, sistemul va fi prezentat in cadrul unui seminar organizat de Ministerul Justitiei din Romania, ulterior, urmand sa fie organizate o serie de seminarii la nivel de tribunale si curti de apel din Romania.

Sursa: Amos News

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI